Built with Berta.me

 1. De Volle Zon 2024

  Werkelijk iedereen kan met plezier
  leren tekenen en boetseren,
  vanuit uiterlijke en innerlijke waarneming
  en lichaamsbewustzijn

  Het motto waarmee ik 20 jaar geleden De Volle Zon heb opgericht geldt nog altijd onverkort als richtsnoer voor de vele cursisten die, ieder vanuit zijn of haar achtergrond, de weg naar ons Berlaars paradijsje vonden. Sommigen komen met specifiek artistieke vragen, anderen willen iets uit hun leven verwerken op een kunstzinnige manier. 

  En de kinderen, die willen gewoon spelen en scheppen. Ik wil ruimte bieden voor zoveel benaderingen als mogelijk, zolang genieten maar blijft vooropstaan. 

  Miek Sijsmans

 2. Hoe het er aan toe gaat

  In de cursussen werken we ons eerst een beetje los, want een ontspannen lijf laat zoveel beter de fantasie vrij. Dan gaan we aan de slag met een heleboel materialen. We werken intensief, ik geef oefensuggesties, we bespreken samen onze vorderingen. ’s Middags is er verse soep - breng wel zelf boterhammetjes of sla mee. Ik las na het eten altijd wat rust in, en daarna gaan we door tot de avond. Zogauw het weer het toestaat, werken we buiten, er zijn altijd schaduwplekken. En krijg je het toch te warm dan kan je nog altijd in de zwemvijver springen.

   

  In mijn vrij atelier kan je buiten de schoolvakanties ongeveer om de twee weken terecht op zaterdag en zowat iedere week op maan- en vrijdag om in los verband te werken aan tekeningen of beelden.
  Ik begeleid iedereen individueel.

   

  Belangrijk: check altijd even vooraf bij vrij atelier of je er terecht kan wanneer je wil komen.