Built with Berta.me

 1. Workshops met mensen met een beperking


  Werken met mensen met een mentale handicap is heel bijzonder. In de Volle Zon heb ik al jaren een band opgebouwd met bewoners van het nabijgegelegen instituut Iona, er waren de mooie projectweken in Aalst, en vooral allerlei vormen van samenwerking met de Emiliushoeve, de zorgboerderij van de fenomenale Saskia Benus. Kunstzinnig actief worden werkt diep in op ieder van ons, mentaal beperkte mensen niet uitgezonderd. Er zijn pakkende en prachtige beelden gerealiseerd in het atelier en bij hen ter plaatse, ze hebben er zoveel plezier in als ikzelf.

   

  Toen ik drie jaar geleden aan de slag ging met (zwaar) fysiek gehandicapten was dat voor mij een nieuwe én verrijkende ervaring. Ik ben het Kontichse dagverblijfcentrum Pegode en alle hulpvaardige vrijwilligers daar dan ook erg dankbaar dat ze me de kans hebben gegeven om ook daar te werken. We maakten een compleet circus en iedereen was een volleerde acrobaat, clown of dompteur; grappig en ontroerend tegelijk. We zijn op reis gegaan met eigengemaakte auto’s en caravans en reden op vliegende paarden - met klei wordt alles mogelijk!

   

  Als er instellingen of werkingen zijn die geïnteresseerd zijn in een workshop of activiteitenreeks, bel of mail me dan. Ik bekijk hoe we de mogelijkheden en de beperkingen kunnen laten kloppen! Ik werk doorgaans met groepjes van 10 mensen, begeleiders niet inbegrepen. Als basis van 2 uur reken ik daarvoor 250,- (het materiaal, het nabewerken, uithollen en bakken van de beelden inbegrepen).

 2.